HTMI 024

Henschien Regal V

Farge: Sort

Tidsepoke: 1952

 

I 1952 hadde Henschien klar Regal V. Den ble bygd i samråd med T. Tollefsen, var litt høyere enn tidligere modeller og hadde hele 9 register i diskant og 6 i bassen. Til da hadde ingen modeller mer enn 5 i diskant og 2 i bass. Diskantbrettet hadde fått nytt design og modellen var et ypperlig instrument. Henschien reklamerte med at dette var en modell spesielt konstruert for Toralf Tollefsen.

 

Det ble bygd 100 spill av Regal og kun 50 av Regal V. Dette tilhørte Karl Andersen, en av de store på den tid (det fulgte med en del noter fra Andersen i kofferten)

 

Rundt 1954 får John Fjeldbu et reklamespill av modellen fra Henschien og sier at «det blir ikke laga bedre i dag uten cassotto». Italienerne kunne derimot tilby casotto, noe som var både dyrere i konstruksjon, mer komplisert, men gav en varmere og rundere tone. Henschien prøvde seg aldri på dette. Konkurransen var blitt større (1956 og utover) og Henschien kunne ikke konkurrere med italienske spill som var både vesentlig bedre og billigere. Flere merker og land kom på banen som Hagstrøm med sin solistmodell Victory – italienske Zero Sette og Dari. Store navn som Arnstein Johansen, Sverre Cornelius Lund og etter hvert John Fjeldbu spilte på disse spillene som var «hårreisende» mye bedre og billigere.