Den kjente trekkspiller og musikkhandler Ingel A. Myhrbraaten (1881-1958) var første eier av dette spillet som han hadde bestilt fra Magdeburg-fabrikken i Tyskland.
Myhrbraaten som egentlig var fra Jevnaker brukte spillet i 12-15 år og solgte det deretter til Olaf Loeshagen fra Haugsbygd som da var organist og kirketjener i Haug kirke.
Det ble sagt at Myrbraahen ikke hadde tro på det kromatiske spillet som kom noe før 1900. Han var en av verdens beste trekkspillere.
Dette spesialbygde spillet ble levert fra Tyskland i 1900. Det var kromatisk bass i trappetrinnsklaviatur, 2 stk 2-radere i F/B og G/C + en hjelperad kromatiske halvtoner.
Loeshagen var før første verdenskrig en stor musiker på trekkspill og ble Norgesmester i 1911 og 1912. Den neste eier var Adolf Maurhagen (nå Granheim) som da gikk og lærte hos Loeshagen i årene 1918 og 1919. Willy Granheim arvet så spillet etter sin far Adolf og har siden tatt vare på spillet.
I 2001 ga Willy Granheim beskjed om at spillet skulle tilfalle Hønefoss Trekkspillmuseum etter hans død. Etter at han døde høsten 2002 besørget hans gode venn Normann Nicolaysen henting og transport av spillet til det tiltenkte museum. Det foreligger også et testamente fra Willy Granheim angående dette instrumentet. Vi takker for en flott kuriositet!
Når det gjelder Myrbraaten hadde han en lang karriere som plate- og turné-artist sammen med Karl M Iversen (1885-1938). Han startet musikk-foretning på Youngstorget i Oslo. Ingel etablerte Myhrbraatens Musikk i Drammen og utviklet seg til å bli en av de ledende innen bransjen. Harald Henschien dro også lærdom av disse.